Műanyag játék a papagájnak

A madarak rendkívül intelligens állatok, és a játékok fontos részét képezik mentális egészségüknek, valamint szellemi és fizikai mozgékonyságuknak. A játékok ösztönzik a mozgást, és jót tesznek a csőr és a körmök kopásának. A játékokat fogásra, lógásra, felfedezésre és rágásra használják. Fontos azonban, hogy ne zsúfoljuk tele a ketrecet túl sok játékkal, mert a megfelelő szabad mozgástér és az akadálymentes környezet is nagyon fontos a papagáj számára.

A papagájok játszhatnak fából, fémből, papírból és szövetből készült játékokkal is. A műanyag bébijátékok, hacsak nem akrilból készültek, nem biztonságosak a papagájok számára. A puha, gumiszerű játékokat is kerülni kell, mivel elszakadhatnak és lenyelhetik őket. Az erős műanyag a leginkább megfelelő alapanyag, minél több színnel és változatos formákkal.

A papagájokat 6-8 óránál tovább nem lehet egyedül hagyni. Ha egyszer már kötődsz egy papagájhoz, az családtagnak tekint téged. A vadonban a papagájok hozzászoktak ahhoz, hogy a nyájukkal legyenek. Természetes, hogy mindig a családjuknak tekintett ember közelében akarnak lenni. Ezen a játékok valamelyest segítenek, de nagyon fontos a megfelelő emberi interakció vagy a társmadarak megléte. A papagájok okos állatok. Bár ők nem emberek, mégis átélnek érzelmeket. Megtapasztalják a szomorúságot és a boldogságot. Ha első kézből származó beszámolók alapján ítélünk, a papagájoknak hiányoznak a gazdáik, amikor nincsenek velük. Ezért fontos, hogy ebben az időszakban ott legyenek a madárnak a játékok, hogy le tudja velük kötni magát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük